Toast met geitenkaas en vijgenchutney

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten:

 

  • 4 plakken zachte geitenkaas ( 1cm dik )
  • 4 sneetjes landbrood
  • 50 gram gemengde salade
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 1 zakje walnoten ( 25 gram )

 

Vijgen chutney:

  • 50 gram grofgehakte gedroogde abrikozen
  • 50 gram grofgehakte gedroogde vijgen
  • 25 gram rozijnen
  • ½ dl bruine suiker
  • ½ dl balsamico azijn
  • ½dl water
  • 1 ster anijs
  • 3 peperkorrels

 

Mosterd dressing:

  • ½ dl olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels honing

 

Bereidingswijze:

 

Maak de vijgen chutney op de vogende manier:

Haal de steeltjes van de vijgen.

Leg alle ingredienten voor de vijgen chutney in een pan en laat dit ca. 10 minuten zachtjes koken. Blijf wel roeren. Haal de pan van het vuur en verwijder de ster anijs en de peperkorrels.

Laat de vijgen chutney afkoelen in een glazen potje. Roer af en toe om.

 

Verdeel de sla over de 4 borden. Verdeel de rode ui ook over de 4 borden.

Maak de mosterddressing. En druppel dit over de sla.

 

Rooster het brood. Leg daarna de geitenkaas op het brood en gratineer dit in het midden van de oven ca. 6 minuten. Leg de toast met kaas op de sla. Leg op de kaas een schepje vijgenchutney en een paar walnoten.