Slakkenstoofpotje

4 personen

Voorgerecht

Frans

 

Ingrediënten:

 

  • 48 slakken
  • 4 sjalotten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2 glazen witte wijn
  • 5 verse, ontvelde trostomaten
  • borrelglas cognac
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • ¼ borrelglas pastis (bijvoorbeeld Pernod)
  • zout
  • versgemalen peper 
  • alfalfa voor garnering

 

Bereidingswijze:

 

Hak de sjalotten, de peterselie en de knoflook fijn (gebruik eventueel de foodprocessor). Fruit ze in wat olijfolie in een braadpan tot de sjalotten goudgeel zijn en voeg er dan de witte wijn en de tomaten aan toe.

Laat alles goed warm worden, giet er de verwarmde cognac bij en steek aan. (Let op dat u tijdens het flamberen de afzuigkap niet hebt aanstaan!)

Doe er de tijm, de laurier en de rozemarijn bij, giet dan de pastis erbij en laat al roerende 5 à 10 minuten zachtjes koken.

Haal de slakken uit het blik, laat ze uitlekken in een vergiet en voeg ze al roerende toe aan het tomatenmengsel. Laat de slakken kort meewarmen, breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer op een bordje gegarneerd met alfalfa en eventueel wat kerstomaatjes.

 

 

Suggestie:

Vindt u de smaak van de pastis te overheersend, dan kunt u deze 'neutraliseren' door er een scheutje madeira aan toe te voegen.