Scholfilet met tuinkers en romige kerriesaus
4 personen
Voorgerecht warm
Ingrediënten :
- 1 dl witte wijn
- ⅛ liter slagroom
- ½ theelepel kerriepoeder
- zout
- peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 pak diepvries scholfilets
- 2 stevige aardappels
- 5 eetlepels olie
- 2 bakjes tuinkers
- 2 eetlepels bloem
- 50 gr koude roomboter
Bereidingswijze :
In pan witte wijn inkoken tot er nog ca. ¼ deel over is. Slagroom toevoegen en wijnmengsel opnieuw aan de kook brengen. Tot de helft inkoken. Kerriepoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap.
Scholfilets in ca. 1 uur laten ontdooien en elke filet overdwars halveren. Aardappels schillen, wassen en in luciferdunne reepjes snijden. Reepjes wassen en met keukenpapier droogdeppen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Aardappelreepjes al omscheppend goudbruin bakken. Met schuimspaan reepjes op keukenpapier scheppen en laten afkoelen. Met beetje zout bestrooien.
In diep bord bloem strooien.
Vier borden voorverwarmen. Scholfilets aan twee kanten door de bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Vis in ca. 6 minuten gaar bakken, halverwege keren. In aluminiumfolie warm houden. In andere koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en aardappelreepjes in nog ca. 1 minuut krokant bakken. Intussen in steelpan helft van boter verhitten. Intussen kerriesaus zachtjes verwarmen en rest van koude boter door de saus kloppen.
Tuinkers over 4 warme borden verdelen. Saus erom heen schenken en gebakken vis op tuinkers leggen. Aardappelreepjes over vis verdelen.