Schepje met gegratineerde paddenstoelen

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

 

  • 1 sjalotje
  • 2 bakjes shiitake a 100 gram
  • 50 gram boter
  • ½ eetlepel citroensap
  • 60 gram koffieroom
  • 50 gram gorgonzola
  • zout
  • peper
  • 5 takjes peterselie
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 25 gram geraspte belegen kaas
  • 8 kleine oesterzwammen

 

 

Bereidingswijze :

 

Schelpen invetten. Sjalotje pellen en snipperen.

Met keukenpapier shiitake schoonvegen. In plakjes snijden.

In braadpan 25 gr boter verhitten. Hierin sjalotje ± 1 minuut zachtjes bakken. Shiitake toevoegen en ± 3 minuten meebakken. Besprenkelen met citroensap.

Koffieroom en gorgonzola erdoor roeren. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper.

Peterselie ( 1 takje achterhouden ) erboven fijnknippen. Over 4 schelpen shiitakemengsel verdelen.

In kommetje creme fraiche en geraspte kaas door elkaar roeren. Over shiitakemengsel uitstrijken. Met keukenpapier oesterzwammen schoonvegen.

Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven shiitakeschelpen in circa 10 minuten warm en goudbruin laten worden. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Op hoog vuur oesterzwammen snel aan beide kanten bruin bakken. Op 4 bordjes de schelpen zetten. Op schelpen oesterzwammen rangschikken en garneren met peterselie.