Salade van parelhoenfilet met sesamdressing

4 personen

Voorgerecht lauw-warm

 

Ingrediënten :

 

  • 1 mango
  • 2 kleine tomaten
  • 1 takje koriander
  • 2 parelhoenfilets
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 1 bakje rucola
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sosjasaus
  • 3 eetlepels zoete witte wijn

 

Bereidingswijze :

 

Mango schillen en in dunne plakken snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Boven kommetje koriander fijnknippen. Parelhoen schuin op de draad in plakken snijden. Plakken dun bestrijken met olie en bestrooien met peper.

In koekenpan parelhoen en tomaatjes in ca. 4 minuten om en om lichtbruin en gaar bakken.

Rucola over vier borden verdelen. Mango en koriander erover verdelen. Parelhoen erop leggen.

In steelpan sesamolie ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Citroensap, sojasaus en wijn erdoor roeren en aan de kook brengen. Saus van vuur nemen en over parelhoenfilet sprenkelen. Lekker met stokbrood.