Paddenstoelenragout met fleurons

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

 

  • 1 ui
  • 100 gram katenspek (iets dikker gesneden)
  • 50 gram boter
  • 1 doosje grotchampignons à 250 gram
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 teenje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • ⅛ liter slagroom
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • zout
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 theelepel allesbinder
  • 1 theelepel citroensap
  • mespunt kerriepoeder
  • peper
  • 6 takjes peterselie

 

Bereidingswijze :

 

Ui pellen en snipperen. Katenspek in reepjes snijden.

In braadpan boter verhitten. Spek en ui toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken.Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Grotchampignons in vieren snijden en toevoegen aan spek-uimengsel. Ca. 10 minuten meebakken tot alle vocht verdampt is.

Intussen oesterzwammen in reepjes snijden. Oesterzwammen door champignonmengsel scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paddestoelenmengsel ca. 5 minuten al omscheppende bakken tot mengsel begint te kleuren.

Wijn en slagroom erdoor roeren en ca. 1 minuut verwarmen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Oven voorverwarmen op 225 c. Bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg op bakpapier leggen en in ca. 5 minuten iets laten ontdooien. Bladerdeeg met kwastje met koud water bestrijken en licht bestrooien met zout en sesamzaad. Zaad licht aandrukken. Bladerdeeg plakjes voorzichtig in vieren snijden, hierna elk vierkantje nogmaals diagonaal doorsnijden zodat elk plakje uit acht kleine driehoekjes bestaat.

Driehoekjes bladerdeeg ( fleurons ) in midden van oven ca. 10 minuten goudbruin bakken.

Intussen paddestoelenragout op laag vuur opnieuw zachtjes verwarmen. Allesbinder toevoegen en doorroeren totdat het een gebonden ragout is.

Op smaak brengen met citroensap, kerrie, peper en zout. Ragout in het midden op vier borden scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. Garneren met sesamfleurons.