Op bord gegaarde zalm in dille bieslookmarinade

 

4 personen

Voorgerecht vis

 

Ingrediënten:

 

  • Half zakje verse dille
  • Half zakje verse bieslook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • grof gemalen 4 seizoenenpeper
  • 2 zalmhaasjes ca. 200 gram
  • grof zeezout
  • Halve citroen uitgeperst
  • plastic huishoudfolie

 

Voor de marinade:

Boven kom dille en de helft van de bieslook zeer fijn knippen.

Olie, mosterd, honing en flink wat 4 seizoenenpeper erdoor roeren.

Zalmhaasjes dik met marinade insmeren.

Daarna in de plasticfolie verpakken en minimaal 2 uur in de koelkast laten marineren.

 

Bereidingswijze:

 

Zalm 30 minuten in de vriezer leggen ( is later makkelijker te snijden ).

Oven voorverwarmen op 200 graden. 4 ovenvaste borden in ca. 5 minuten gloeiend heet laten worden.

Zalmhaasjes uit de vriezer nemen en voorzichtig het folie verwijderen.

Zalm met een scherp glad mes in rechte smalle plakjes snijden.

Zalm in 4 porties verdelen en plat op werkvlak leggen. ( makkelijker om ze dan snel op de borden te verdelen).

Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap.

Borden uit de oven nemen en zalmplakjes razendsnel op de borden leggen.

Garneren met resterende sprieten bieslook.

Direct serveren, zodat de zalm zichtbaar aan tafel gaart.

 

Lekker met een bieslooksausje.