Lasagne met paddenstoelen

4 personen

Voorgerecht warm

 

Ingrediënten :

 

  • 50 gram verse geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • 4 groene lasagne vellen
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 bakje grotchampignons
  • 1 bakje cantharellen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2½ eetlepel (walnoot)olie
  • 1 theelepel peper
  • 1 zakje waterkers

 

Bereidingswijze :

 

In pan met ruim kokend water en zout lasagne vellen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Oesterzwammen in dunne reepjes snijden. Champignons in partjes snijden. Cantharellen in plakjes snijden. In pan boter verhitten. Paddestoelen op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 1 minuut iets laten inkoken. Van vuur af 2 eetlepels olie erdoor scheppen en paddestoelenmengsel op smaak brengen met zout en helft van peper.

4 borden voorverwarmen. Lasagne vellen afgieten en in breedte halveren. Besprenkelen met rest van olie.

Waterkers over borden verdelen. deel van paddestoelen op water kers scheppen. Hierop helft van lasagne vellen leggen. Nogmaals deel van paddestoelen op lasagne vellen scheppen. Afdekken met rest van lasagne vellen. Tot slot rest van paddestoelen erop scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Bestrooien met rest van peper.