Lasagne met paddenstoelen
4 personen
Voorgerecht warm
Ingrediënten :
- 50 gram verse geraspte parmezaanse kaas
- zout
- 4 groene lasagne vellen
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 bakje grotchampignons
- 1 bakje cantharellen
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 2½ eetlepel (walnoot)olie
- 1 theelepel peper
- 1 zakje waterkers
Bereidingswijze :
In pan met ruim kokend water en zout lasagne vellen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Oesterzwammen in dunne reepjes snijden. Champignons in partjes snijden. Cantharellen in plakjes snijden. In pan boter verhitten. Paddestoelen op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 1 minuut iets laten inkoken. Van vuur af 2 eetlepels olie erdoor scheppen en paddestoelenmengsel op smaak brengen met zout en helft van peper.
4 borden voorverwarmen. Lasagne vellen afgieten en in breedte halveren. Besprenkelen met rest van olie.
Waterkers over borden verdelen. ⅓ deel van paddestoelen op water kers scheppen. Hierop helft van lasagne vellen leggen. Nogmaals ⅓ deel van paddestoelen op lasagne vellen scheppen. Afdekken met rest van lasagne vellen. Tot slot rest van paddestoelen erop scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Bestrooien met rest van peper.