Kletskoppen geitenkaas met rivierkreeftjes

4 personen

Voorgerecht vis


 

Ingrediënten:

 

  • 200 gram harde Hollandse geitenkaas
  • 2 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel witte wijn azijn
  • 6 sprietjes bieslook
  • zout
  • peper
  • ¼ zakje gemengde slamelange
  • 2 eetlepels mayonise
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 2 theelepels dry sherry
  • 1 bakje rivierkreeftjes

 

Bereidingswijze:

 

 

Oven voorverwarmen op 200 graden. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen.

Kaas gelijkmatig over bakplaat verdelen.

Kaas in midden van oven in ca. 10 minuten krokant bakken.

Met spatel kaaskoek in 12 ongeveer gelijke stukken snijden.

Kaas voorzichtig van bakplaat halen en op keukenpapier laten afkoelen.

 

In een kom olie en azijn tot dressing kloppen. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Sla door de dressing scheppen.

In een ander kommayonaise, slagroom, tomatenketchup en sherry tot een sausje kloppen.

 

Op vier borden elk 1 kaaskletskop leggen. Sla erover verdelen en afdekken met volgende kaaskletskop.

Rivierkreeftjes over kaaskletskoppen verdelen.

Cocktailsaus erover verdelen en afdekken met laatste kaaskletskop.