Gebakken camembert

4 personen

Voorgerecht kaas

Frans

 

Ingrediënten:

 

  • 50 gram gemengde slablaadjes
  • 2,5 dl melk
  • 5 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ronde camembert van 250 gram
  • olijf olie
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • 4 eetlepels lingonjam of bosvruchtenjam

 

Dressing:

 

  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 eetlepel verse ananassap
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel dijonmosterd

 

Bereidingswijze:

 

Maak een de dressing van de frambozenazijn, ananassap, honing en mosterd.

 

Was en droog de slablaadjes. Leg de sla langs de rand van de borden. Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert.

Druppel de dressing over de sla.

 

Zet 4 kommen klaar. Vul de kommen met respectievelijk melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in de gewenste aantal punten.

 

Verhit een laagje olie in een koekenpan. Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door ei en ten slotte door het paneermeel.

Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig.

Leg de camembert even op keukenpapier.

Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie.

Schep over elke punt kaas een lepel lingonjam of bosvruchtenjam.

Lekker met warm en knapperig stokbrood.

 

TIP:

Maak er een hoofdgerecht van door hier gebakken krieltjes bij te serveren.