Krabcocktail

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 200 gr krabsticks
  • 1 klein blikje gemengde vruchten
  • 4 blaadjes sla

saus:

  • 1 dl mayonaise
  • ¾ dl slagroom
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 druppels tabasco
  • 1 eetlepel whisky of sherry
  • een paar druppels worcestersaus

 

Bereidingswijze :

 

Laat de krab ontdooien, en snijd deze in stukjes. Laat het blikje met vruchten uitlekken. Was de sla.

Slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, ketchup, tabasco, whiskey of sherry en worcestersaus erdoor scheppen.

In coupes blaadje sla leggen. Daarop 1 eetlepel cocktailsaus. Dan wat vruchtjes en daar boven op de helft van de krab. Dan weer wat vruchtjes en de rest van de krab. Dan 2 eetlepels cocktailsaus erop en garneren met een schijfje citroen en peterselie.