Vitello Tonnato

4 personen

Voorgerecht

Italiaans

 

Ingrediënten:

  • 200 gram fricandeau, in dikke plakken gesneden
  • 1 blikje tonijn
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 bosje rucola sla
  • 50 gram verse parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze:

 

Meng de mayonaise met de creme fraiche.

Hak de kappertjes, tonijn en knoflook fijn in een keukenmachine of met een staafmixer en meng alles door de mayonaise.

Fris het geheel op met citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de fricandeau over 4 borden.

Schep voorzichtig de tonijnsaus over het vlees.

Garneer met rucola, vers geraspte parmezaanse kaas en wat kappertjes.