Spaghettinestje met gerookte forel
2 personen
Voorgerecht koud
Ingrediënten :
- 50 gram spaghetti
- zout
- 90 gram gerookte forelfilet
- 4 kerstomaatjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 10 sprietjes bieslook
- 2 eetlepels rode pesto
- tabasco
- ½ zakje waterkers
Bereidingswijze :
Spaghetti met zout gaar koken. Intussen forel schuin in smalle reepjes snijden.
Tomaatjes wassen en in vieren snijden. In een kom citroensap en olie tot een sausje roeren.
Bieslook erboven fijn knippen. Forel en tomaat erdoor scheppen.
Spaghetti afgieten. Pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.
Van waterkers harde steeltjes verwijderen. Waterkers over twee borden verdelen. Helft van spaghetti rond vork draaien en op midden van waterkers op bord tot een nestje vormen.
Rest van spaghetti op ander bord tot nestje vormen.
Forelsalade in midden van spaghettinestje scheppen.