Salade met gegratineerde geitenkaas

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

 

  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1½ eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • 5 eetlepels walnoten- of olijfolie
  • 16 zwarte olijven
  • 4 plakken verse geitenkaas ( bettine blanc )
  • 25 gr walnoten
  • ½ doosje kerstomaatjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Klop in een kom olie, azijn, honing, kruiden, peper en zout tot een dressing.

Halveer de olijven of laat ze heel, hak de noten fijn. Snij de kerstomaatjes in vieren.

Leg bakpapier op de bakplaat, leg hierop de geitenkaasjes, sprenkel ze met wat dressing.

Verwarm de grill voor op 225 graden. Schuif de bakplaat met de kaasjes onder de hete grill en laat de kaasjes in circa 3 minuten kleuren.

Klop de dressing nog even door, schep er de sla doorheen. Verdeel de sla over 4 bordjes, garneer met de fijngehakte noten, de tomaatjes en de olijven en schep de kaasjes met een breed mes of spatel van de bakplaat en leg de geitenkaasjes in het midden op de sla.

Serveer met stokbrood.