Krokante hambakjes met blacktiger en tomatensalsa

 

4 personen

Voorgerecht
 

Ingrediënten:

  • 8 grote plakken rauwe ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 Blacktiger garnalen
  • fijne sla

 

voor de tomaten-mangosalsa:

  • 2 vleestomaten, ontveld en in kleine blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, fijn gehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 mango, geschild en in blokjes (  of blik )
  • peper
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel tomatenketchup

 

4 ovenvaste kommetjes ( aluminium schaaltjes )

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Vet de kommetjes licht in met olie en bekleed ze kruiselings met 2 plakken ham per kommetje.

Zet de hambakjes in de oven en laat ze in ca.  35 – 45 minuten krokant worden.

Meng de ingrediënten voor de salsa.

Verhit de rest van de olie en bak de garnalen erin.

Haal de krokante hambakjes voorzichtig uit de vormpjes.

Zet ze op een bedje van sla op een bord, schep er een beetje salsa in en hang de garnalen over de rand van het hambakje.