Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

4 personen

Voorerecht koud

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 1 doosje gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 zak gemengde eikenbladsla of een andere slamelange
  • 50 gram harde blauwe kaas zoals bleu d’auvergne of stilton
  • 20 gram hazelnoten, grof gehakt en geroosterd

Voor de dressing:

  • 1 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 à 4 eetlepels noten- of olijfolie
  • zout en versgemalen peper

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat afkoelen tot het lauw is.
Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.

Tip:
Lekker met brood.

Variatie:
Ook lekker met geitenkaas.