Groentensalade met gebakken varkenshaas

 4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 2 teentjes knoflook
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 150 gram haricoverts
  • zout
  • 2 vleestomaten
  • ½ bakje champignons
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 200 gram varkenshaas
  • 3 theelepels tijm
  • peper
  • 50 gram veldsla
  • 2 theelepels honing

 

Bereidingswijze :

 

Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In een klein pannetje 3 eetlepels olie verhitten. Knoflookplakjes in ca. 1 minuut bruin bakken. Op keukenpapier ‘knoflookchips’ laten afkoelen en in stukjes breken.

Haricoverts in zeef uitlaten lekken. Tomaten in kruisen en enkele seconden in kokend water dompelen, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen. Tomaten overdwars halveren en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in mooie blokjes van ca. 1 cm snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden.

In kom doen: 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn, 2 theelepels honing, zout en peper. Tot een sausje kloppen. Varkenshaas in 12 plakjes snijden. Met tijm, zout en peper bestrooien. Veldsla voorzichtig wassen en in een vergiet goed laten uitlekken.

Op 4 borden een krans van veldsla leggen. Tomaten, Haricoverts en champignons door het sausje scheppen, en 1 uur laten marineren.

Groentesalade in het midden over de borden verdelen.

Vlak voor het opdienen, in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Varkenshaasplakjes op hoog vuur in ca. 2 minuten gaarbakken, halverwege keren. Op elk bord 3 plakjes varkenshaas op de groentesalade leggen. Door de achtergebleven olie enkele druppels azijn roeren en dit over het vlees schenken. Knoflookchips erover strooien. Direct opdienen.