Gerookte kipfilet met tomatendressing op een bedje van kruiden

2 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 2 tomaten
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ca. 3 druppels tabasco
  • zout
  • 1 kipfilet fume ( 125 gr )
  • 25 gram rookamandelen
  • ½ zakje verse selderij
  • ½ zakje verse bieslook
  • 6 takjes peterselie

 

Bereidingswijze :

 

In pan ruim water aan kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in stukjes snijden en boven kom door zeef wrijven. Citroensap en olie erdoor roeren. Dressing pittig op smaak brengen met tabasco en zout.

Kipfilet in dunne plakjes snijden. Amandelen fijnhakken. Selderijblaadjes van takjes nemen en met bieslook en peterselie in kom fijnknippen. Kruidenmengsel op midden van 2 bordjes leggen. Besprenkelen met 1 eetlepel dressing. Plakjes kip erover verdelen. Rest van dressing erover en eromheen sprenkelen. Bestrooien met amandelen.

Serveren met ciabattabrood.