Gebakken gambas
2 personen
Voorgerecht vis
Ingrediënten:
- 1 zakje gemengde sla
- 50 gram pijnboompitten
- verse parmezaanse kaas
- 4 gedroogde tomaatjes
- 12 gamba’s ( 6 per persoon )
- 1 eetlepel boter
- rode pesto voor de marinade
- knoflook voor de marinade
Dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel zaanse mosterd
- 2 theelepels honing
Bereidingswijze:
Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en laat de gamba’s 24 uur in de pesto en knoflook marineren.
Rooster de pijnboompitten. Maak de dressing. Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes.
Verdeel over de borden de sla, pijnboompitten, gedroogde tomaat en de dressing.
Bak de gamba’s in de boter en verdeel de gamba’s over de borden.
Garneer met geraspte parmezaanse kaas.