Aardbeiensalade met basilicum en roze peper

4 personen

Voorgerecht koud

 

Ingrediënten :

  • 500 gr aardbeien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • ½ theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel ( limburgse ) mosterd
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 zakje slamelange
  • 1 zakje verse basilicum
  • 1 theelepel roze peperbessen

 

Bereidingswijze :

 

Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In kom 2 aardbeien met vork fijnprakken. Toevoegen: olie, azijn, honing, mosterd, zout en peper. Tot een sausje kloppen.

De rest van de aardbeien in plakjes snijden.

In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Sla over vier borden verdelen. Sausje erover sprenkelen.

Basilicumblaadjes van takjes nemen, wassen en fijn snijden. Aardbeien en basilicum over sla verdelen. Pijnboompitten en peperbessen erover strooien.