Varkenshaasje met geitenkaas en cranberries

 

4 personen

Hoofdgerecht

 

Ingrediënten :

 

  • 4 varkenshaasjes
  • 100 gram zachte geitenkaas zonder korst
  • 2 eetlepels cranberrycompote
  • zout
  • peper
  • 50 gram boter
  • 8 cocktail prikkers

 

Bereidingswijze :

 

Varkenshaasjes in lengte insnijden. Geitenkaas met vork over binnenkant van varkenshaasjes verdelen. Hierover 2 eetlepels cranberrycompote uitstrijken. Varkenshaasjes dichtsteken met cocktail prikkers. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

4 borden voorverwarmen. Varkenshaasjes inwrijven met zout en peper.

In pan boter verhitten. Hierin varkenshaasjes in ca. 5 minuten rondom lichtbruin bakken.

Varkenshaasjes uit de pan nemen. Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen. Varkenshaasjes elk in 5 dikke plakken snijden en dakpansgewijs op de borden leggen.

Lekker met geglaceerde groenten en aardappelkroketjes.