Varkenshaasje met geitenkaas en cranberries
4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten :
- 4 varkenshaasjes
- 100 gram zachte geitenkaas zonder korst
- 2 eetlepels cranberrycompote
- zout
- peper
- 50 gram boter
- 8 cocktail prikkers
Bereidingswijze :
Varkenshaasjes in lengte insnijden. Geitenkaas met vork over binnenkant van varkenshaasjes verdelen. Hierover 2 eetlepels cranberrycompote uitstrijken. Varkenshaasjes dichtsteken met cocktail prikkers. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
4 borden voorverwarmen. Varkenshaasjes inwrijven met zout en peper.
In pan boter verhitten. Hierin varkenshaasjes in ca. 5 minuten rondom lichtbruin bakken.
Varkenshaasjes uit de pan nemen. Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen. Varkenshaasjes elk in 5 dikke plakken snijden en dakpansgewijs op de borden leggen.
Lekker met geglaceerde groenten en aardappelkroketjes.