Varkenshaas met paddenstoelensaus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 ui
  • 50 gram gedroogde bospaddestoelen
  • 50 gram spekblokjes
  • 1 takje peterselie
  • 50 gram boter
  • 4 varkenshaasjes ( 150 gr )
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels marsala wijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ¼ liter roomculinair

 

Bereidingswijze :

 

Gedroogde paddestoelen 15 minuten laten weken in water. Water daarna verschonen en nogmaals de paddestoelen in het water zetten. Ondertussen ui pellen en halveren. Helften in dunne ringen snijden. In een kopje peterselie fijn knippen.

 In koekenpan boter verhitten. Ui en paddestoelen en spekblokjes ca. 5 minuten bakken. Het paddestoelenmengsel ineen sauspan doen en toevoegen de marsala, sojasaus en room. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 2 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.

Varkenshaas bestrooien met zout en peper. Varkenshaas ca. 4 minuten aan beide kanten bakken in achtergebleven bakvet van de paddestoelenmengsel.

Varkenshaas in plakjes snijden en dakpansgewijs op de borden verdelen. Paddestoelensaus half erover en erlangs schenken. Bestrooien met peterselie.

Lekker met harricoverts rolletjes en hasselback-potatis ( zie Zweedserecepten ).