Varkenshaas met paddenstoelen en blauwe kaas

 

4 personen

Hoofdgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 4 varkenshaasjes
  • Peper
  • Zout
  • 25 gram boter
  • 300 gram gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • 125 gram slagroom
  • 100 gram danisch blue, verkruimeld

 

Bereidingswijze:

 

Verhit wat boter in een pan. Bak de paddenstoelen 3 - 4 minuten op hoog vuur bruin.

Roer de citroensap, bieslook en voor de smaak wat peper en zout erdoor.

Doe in een steelpannetje de room en kaas en laat dit warm worden totdat de kaas gesmolten is.

Doe daarna het paddenstoelenmengsel bij de saus.

Peper en zout de varkenshaas.

Verhit in een koekenpan de rest van de boter.

Bak de varkenshaasjes aan elke kant ca. 5 minuten zachtjes gaar.

Serveer het vlees met de saus erover.