Turkse pizza

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 turksbrood of naanbrood
  • 1/4 gele paprika
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 groene paprika
  • 200 gram feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 potje raguletto tomatensaus
  • 4 eetlepel olijf olie
  • 100 gram salami
  • 10 zwarte of groene olijven
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • enkele druppels tabasco

 

Bereidingswijze :

 

Verwarm de oven voor op 200c. Snijd het brood horizontaal doormidden. Snijd de schoongemaakte paprika’s in reepjes en besprenkel ze met wat olie. Snijd de feta in blokjes.

Roer de uitgeperste knoflook en de paprikapoeder door de tomatensaus.

Bedruppel beide broodhelften met olijfolie. Bestrijk ze met een dun laagje saus. Beleg het brood met plakjes salami, reepjes paprika, olijven en blokjes feta. Strooi de geraspte kaas, oregano, basilicum en tabasco erover.

Schuif de pizza’s circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

TIP:

In plaats van een potje tomatensaus kun je ook de vegetarisch tomatensaus maken.