Tortelini in romige tomatensaus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • zout
  • 1 zakje tortellini
  • 1 dunne prei
  • 75 gr achterham
  • 1 pakje paturain
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 3 takjes peterselie

 

Bereidingswijze :

 

In een pan met ruim water en zout tortellini in ca. 12 minuten gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.

Intussen prei schoonmaken, in dunne ringen snijden en wassen. Ham in dunne reepjes snijden.

In hapjespan kaas en tomaten stukjes met vocht al roerend zachtjes verwarmen tot de kaas gesmolten is. Prei, ham en kruiden door de saus roeren en ca. 2 minuten mee verwarmen.

In vergiet tortellini laten uitlekken. Tortellini door saus scheppen en ca. 2 minuten mee warmen.

Peterselie erboven fijn knippen.