Stoofvlees

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

 

  • 1 kg sucadelappen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram spekblokjes ( juliene )
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 4 dl rode wijn
  • 3 eetlepel maggie vloeibare rundvleesbouillon
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn

 

Bereidingswijze:

 

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif het met de bloem.

Verhit de olie en boter in een braadpan.

Bak de spekblokjes 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.

Laat de ui en de knoflook meebakken en voeg de wijn toe.

Voeg water, vloeibare maggie bouillon, bouillonblokje, tomatenpuree en de kruiden toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het met de dekstel op de pan minimaal 3 uur zachtjes gaar stoven.

Lekker met zelf gemaakte patatjes en een frisse salade.

 

TIP:

- i.p.v. maggie vloeibaar kun je ook een zakje jus gebruiken.

 

- Een dag van te voren maken, geeft het stoofvlees nog meer smaak.