Springboksteak met rozemarijnjus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 doosje kastanjechampignons ( 250 gr )
  • 60 gramboter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl witte wijn ( demi sec )
  • 1 pot wildfond ( 380 ml )
  • 4 springboksteaks
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Plakjes in reepjes snijden. In pan 10 gram boter verhitten. Sjalot en champignons ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Laurier en 2 eetlepels water toevoegen. Champignons ca. 5 minuten op zacht vuur laten stoven tot vocht is opgenomen. Op smaak brengen met zout en peper. Laurierblaadje verwijderen. Champignons tot gebruik in koelkast bewaren.

Knoflook pellen en pletten. In sauspan 10 gram boter verhitten en knoflook ca. 1 a 2 minuten zachtjes fruiten. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Saus in ca.15 minuten tot

1½ dl laten inkoken. Knoflook verwijderen en saus tot gebruik in koelkast bewaren.

4 borden voorverwarmen. Steaks halveren. Rozemarijnnaaldjes van takje af ritsen.

Champignons zachtjes verwarmen.

In pan 40 gram boter verhitten. Steak in ca. 4 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Steaks tussen twee borden warmhouden.

Saus aan de kook brengen. Van vuur af rest van boter met staafmixer of garde erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rozemarijnnaaldjes erdoor roeren. Steaks op midden van borden leggen. Champignonsreepjes erop scheppen. Saus ernaast scheppen.

Direct serveren.