Spaghetti bolognese

 

4 personen

Hoofdgerecht

Italiaans

 

Ingrediënten:

  • 4 blikjes tomatenblokjes
  • 600 gram gehakt
  • 1dl melk
  • 1 dl witte / rode wijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 eetlepels oregano
  • 2 theelepels tijm
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • 400 gram spaghetti

 

Bereidingswijze:

 

Bak het gehakt rul en schep zo nodig het vet eraf.

Voeg peper en zout toe. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit ca. 2 minuten.

Voeg de melk toe en laat het al roerend wegkoken ( verdampen ).

Voeg de wijn toe en laat deze ook al roerend wegkoken.

Hierna de tomatenblokjes, kruiden en bouillonblokje toevoegen.

Laat dit op een laag vuur sudderen ( ca. 1 – 2 uur ) totdat het vocht verdampt is en er een stevige gehaktsaus overblijft.

Serveren met spaghetti of tagliolini en parmezaanse kaas en over de saus wat verse peterselie.

Je kunt een salade erbij serveren en wat foccaciabroodjes.