Parelhoen met paddenstoelenjus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 4 parelhoen filetboutjes
  • zout
  • peper
  • 200 gram boter

Saus:

  • 5 gram gedroogd eekhoornjesbrood
  • ½ dl cognac
  • 4 dl kalfsjus
  • 1 theelepel truffeljus
  • 60 gram koude boter
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Week het eekhoorntjesbrood 24 uur in koud water in de koelkast en zorg dat het onder water blijft.

Doe de cognac, kalfsjus en eekhoorntjesbrood in een sauspan. Laat inkoken tot een kwart. Voeg de truffeljus toe en klop er beetje bij beetje de koude boter door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Van parelhoen het vel eraf halen. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de filets alsof het biefstuk is, in ca. 8 minuten per kant gaar. Het vlees moet rose blijven.

Doe wat saus op de borden en leg de gebakken parelhoen hierin. De rest van de saus apart erbij serveren.

Lekker met stoofpeertje, aardappelkroketje en harricoverts.

 

Tip: Parelhoenfilets schoonmaken, iets vet en vel laten zitten.

       De filets op lage temperatuur 20 minuten garen in de oven op 160 graden en een bakje water erbij.

       Uit de oven halen en laten afkoelen.

       De afgekoelde parelhoenfilets kort frituren in frituurvet.