Paprika gevuld met shoarmavlees en kerriesaus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 4 rode paprika’s
  • 2 gemberbolletjes
  • 25 gram boter
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1½ dl melk
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram shoarmavlees
  • liter slagroom
  • zout

 

Bereidingswijze :

 

In een pan ruim water aan de kook brengen. Intussen paprika’s wassen en in lengte halveren, hierbij stelen eraan laten zitten. Zaadjes en zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften aan kokend water toevoegen en water opnieuw aan de kook brengen. Paprikahelften ca. 1 minuut koken en in vergiet onder koud stromend water afspoelen. Droogdeppen met keukenpapier.

Gemberbolletjes door een knoflookpers persen.

In steelpan boter smelten. Gembersnippers, kerriepoeder en sambal toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. In een keer bloem toevoegen en erdoor roeren. Al roerend wijn en melk toevoegen, blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Gembersiroop erdoor roeren. Saus ca. 5 minuten zachtjes laten koken, af en toe roeren.

Intussen in wok olie verhitten. Shoarmavlees toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken.

Slagroom door saus roeren, niet meer laten koken. Saus op smaak brengen met zout.

Op vier borden telkens twee paprikahelften leggen. Shoarmamengsel erin scheppen.

Saus erover schenken. Serveren met rijst en komkommer in het zuur.