Old fashioned chickenpie

4 personen

Hoofdgerecht vlees


 

Ingrediënten :

 

  • 150 gram bloem
  • 4 eetlepels margarine
  • 2 eetlepels koude roomboter
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels ijswater

 

  • 2 hele kippen
  • 1 liter kippenbouillon
  • ½ theel. zout
  • 2 bosuitjes of 1 prei
  • 2 winterwortels
  • 50 gr.am boter
  • 80 gram bloem
  • 2 dl. Slagroom of roomculinair

 

Bereidingswijze :

 

Meng in kom de bloem, margarine, de boter, zout en peper. Werk snel en gebruik je vingertoppen om de ingrediënten te vermengen. Giet het ijswater over het mengsel. Kneed het voorzichtigmet de handen tot een soepele deegbal.

Bestrooi het deeg met wat bloem en wikkel het in bakpapier, laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

 

Kook de kip met de kippenbouillon tot het gaat is. Haal de kip uit de pan en laat deze wat afkoelen. Verwijder het vel en haal het vlees van de kip en snijd deze in mooie kleine stukjes.

Bouillon bewaren  en voeg de uitjes, wortel toe en laat dit ± 10 min. koken.

Smelt boter en doe er de bloem bij en roer tot er een gladde massa ontstaat. Voeg langzaam de bouillon bij tot een mooie gladde saus, voeg er de room bij en maak de saus af met peper en zout.

Giet de saus in vuurvaste schaal daarna leg je de kip, uien en wortels erin.

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een lap iets groter dan de schaal.

Vouw het deeg niet om de randen van de schaal en bestrijk het deeg met gesmolten boter.

Maak twee openingen in het deeg om de stoom te laten ontsnappen en bak de pie af in een voorverwarmde oven op 220c in ± 45 min. goudbruin.

( Combi magnetron 220c in ± 20 min. )