Normandische kip

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouten
  • 25 gram boter
  • 1 dl appelcider
  • 1 dl kippenbouillon van 1 tablet
  • 1 appel, goudreinet
  • 0,5 dl calvados
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel maizena
  • peper

 

Bereidingswijze:

 

Zout de stukken kip. Verhit 25 gram boter in een braad pan. Bak de kip in ca. 10 minuten goudbruin. Giet het vet weg en leg de kip op een vel keukenpapier. Doe de kip weer in terug in de braadpan.

Schenk er de cider en bouillon bij en sluit de pan. Smoor de kip in 30 minuten gaar op een lage vlam.

Schil ondertussen de appel, snijd deze in partjes. Doe ze bij de kip in de braadpan en laat nog eens 5 minuten pruttelen.

Haal de kip en de appels uit de pan. Giet de calvados bij het vocht en laat op hoog vuur 3- 4 minuten inkoken. De saus moet smeuig zijn.

Doe de room in de pan.

Voeg 1 eetlepel maizena aangelengt met wat water toe om de saus iets in te dikken.

Breng op smaak met wat peper. Doe de kip en appels weer terug in de pan.

Serveer de kip in de saus. Lekker met zelfgemaakte patat en gebakken appel.