Mediteraanse hamquiche

4 personen

Hoofdgerecht

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 250 gram broccoli, in miniroosjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gehakte tijm ( 1 theelepel gedroogd )
  • 200 gram hamreepjes
  • 200 gram feta, in blokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml creme fraiche of kookroom
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.

Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten.

Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.

Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.

Klop de eieren los met de creme fraiche, zout en peper.

Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.

Bak de taart in het midden van de oven in 45 – 50 minuten goudbruin en gaar.