Kippenbouten gevuld met champignons en spekjes

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 200 gram champignons
  • 100 gram mager gerookte spek (dobbelsteentjes)
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
  • 4 kippenbouten met vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • pepparmix
  • kipkruiden (verstegen)

 

Bereidingswijze :

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Borstel de champignons schoon en hak ze in kleine stukjes. Snijd de spekblokjes eveneens in zeer kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Roer  de champignons- en spekstukjes, de knoflook en een beetje vers gemalen peper door elkaar. Trek voorzichtig het vel van de kippenbouten los van het vlees. Begin bij de brede kant en eindig bij het pootje. Leg bovenop elke kippenbout een laagje van de vulling. Trek het vel voorzichtig over de vulling heen. Smeer de bolle bovenkant van de bouten in met een in olie gedoopt kwastje, en strooi dan wat pepparmix en kipkruiden erover.

Doe in een vuurvaste ovenschaal wat olie. Leg de kippenbouten met de bolle kant naar boven in de schaal. Laat ze in de oven in circa 50 minuten gaar worden.

Lekker met patatjes en “oma’s”sla.