Kerrie macaroni

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram gehakt
  • 2 vleesbouillonblokje
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 4 uien, grof gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • Peper
  • 400 gram macaroni
  • Geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

 

Kook de macaroni volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de uien, paprika en de knoflook. Zet dit even apart.

Doe het gehakt in de wok en bak deze rul. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de kerrie toe. Meng de groente met het gehakt mengsel. En voeg als laatste de macaroni toe.

Roer alles goed door elkaar. Serveer met geraspte kaas.

 

Lekker met komkommersalade:

·        1 komkommer

·        2 eetlepels zaanse mayonaise

·        1 eetlepel blanke azijn of citroensap

·        Enkele druppels balsamicoazijn

·        1 eetlepel gembersiroop of honing

 

Was de komkommer en snijd deze in plakjes.

Maak een dressing van de mayonaise, azijn, balsamicoazijn, gembersiroop.

Schep dit door de komkommer en laat het even staan.