Kalfsoester met knoflookroomsaus

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 30 gram boter
  • 2 dl vleesfond
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 1 pakje roomculinair
  • 4 kalfsoesters
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel roze peperbessen

 

Bereidingswijze :

 

Knoflook pellen en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en witte en groene deel apart in dunne ringetjes snijden. In steelpan ½ eetlepel boter smelten. Knoflook en witte deel van bosui afgedekt ca. 3 minuten heel zachtjes smoren, regelmatig omscheppen.

Fond en sherry toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Saus in mengbeker schenken en met staafmixer tot gladde saus pureren. Saus weer terug schenken in pan. Room erdoor roeren. Saus opnieuw aan de kook brengen en nog onafgedekt ca. 8 minuten zachtjes laten doorkoken.

Vier borden voorverwarmen. In koekenpan rest van boter verhitten. Kalfsoesters op halfhoog vuur in ca. 8 minuten bruin en van binnen bijna gaar bakken, halverwege keren.

Bestrooien met zout en peper.

Saus op smaak brengen met zout en peper. Kalfsoesters op borden leggen. Saus erover scheppen. Bestrooi met groene bosuiringetjes en peperbessen.