Hachee

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 750 gram hacheevlees / doorregen runderlappen/ rib-of sukadelappen
  • 75 gram boter
  • 4 grote uien
  • 30 gram bloem
  • 1 vleesbouillontablet
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 theelepels maizena
  • 1 theelepel suiker of plak ontbijtkoek ( 1½ cm )
  • zout
  • peper
  • 1½ eetlepel appelstroop

 

Bereidingswijze :

 

Runderlappen in dobbelsteentjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Uien pellen en in ringen snijden.

In een pan ca. 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Ca. 5 minuten zachtjes laten koken.

Intussen in braadpan boter verhitten. Uien toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Ui uit de pan nemen en boter opnieuw verhitten. Vlees toevoegen en al omscheppende op matig vuur in ca. 5 minuten licht bruin bakken. Bloem erover strooien en al omscheppende nog ½ minuut meebakken.

Aan vlees toevoegen: uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker of ontbijtkoek, appelstroop en azijn. Al roerende aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur ca. 2½ uur zachtjes stoven tot vlees helemaal gaar is, af en toe omscheppen.

Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Hachee binden, met 1 eetlepel water en 2 theelepels maizena dat tot papje is geroerd. Al roerend aan de kokende hachee toevoegen en blijven roeren tot hachee licht gebonden is. Hachee op smaak brengen met zout en peper.

Lekker met rijst of gekookte aardappelen.