Goulash

 

2 personen

Hoofdgerecht

Hongaars

 

Ingrediënten:

 

  • 400 gram runderlappen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels boter
  • Mespunt zout
  • peper
  • ½ liter heet water
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 2 vlees bouillonblokken
  • maizena

 

Bereidingswijze:

 

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het vlees in dobbelstenen.

Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd deze in blokjes.

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees, op hoog vuur, rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en paprikapoeder toe en bak dit al roerend ca. 2-3 minuten mee.

Schep de bloem en tomaten puree erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 – 3 uur stoven, met de deksel op de pan.

Verwijder het laurierblaadje uit de goulash. 

Maak het eventueel wat dikker met 1 eetlepel maizena aangelengd met wat water.

Lekker met rijst en wat komkommerzuur.