Gevulde courgette met kip

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 2 courgettes
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 75 gram ontbijtspek
  • 150 gram champignons
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • tijm

 

Bereidingswijze :

 

Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en halveer ze overlangs. Hol ze met een lepeltje iets uit. Leg de 4 halve courgettes naast elkaar in een platte schaal en voeg 3 eetlepels water toe. Dek de schaal af en plaats deze in de magnetron gedurende 5 minuten op 600 watt.

Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd het ontbijtspek in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Smelt de boter in een andere schaal ( 30 seconden op 600 watt ), roer de ui erdoor, zet de schaal terug ( 1 minuut op 600 watt) en voeg het spek toe ( 1 minuut op 600 watt ). Meng de champignons, pesto en tomatenpuree door het mengsel. Doe er tenslotte de blokjes kip, zout, peper en de tijm erbij.

Plaats de schotel, afgedekt in de magnetron gedurende 8 minuten op 360 watt.

Vul de courgettes helften met het kipmengsel en warm de schotel nog 1 minuut op 600 watt door.