Eendeborstfilet a la Nancy

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 2 eendeborstfilet
  • 1 sinaasappel
  • sinaasappelmarmelade
  • 1 pakje boursin
  • 1 eetlepel grand marnier
  • 1 bolletje gezoete gember
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

 

Kerf met een scherp mes de onderkant van de filets in. Wrijf de bovenkant in met zout en peper.

Bak de filets op het vel in een hete pan, zonder vet toe te voegen circa 18 minuten lekker knapperig. Draai de filets de laatste 3 minuten om. Haal de filets uit de pan en hou ze warm.

Schep de helft van het vet uit de pan en blus de rest af met het uitgeperste sinaasappelsap.

Voeg de marmelade toe en in de knoflookknijper fijn geperste gember.

Meng alles goed met elkaar en voeg dan de Grand Marnier en boursin toe.

Verwarm al roerend en laat in de saus de eendeborstfilet nog even meewarmen.

Snijd vervolgens de eendeborstfilet in niet te dikke plakken, verdeel over de voorverwarmde borden.