Biefstuk met geitenkaas

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken
  • 1 kleine prei
  • 1 theelepel tijm
  • peper
  • 1 eetlepel boter
  • 4 plakken katenspek
  • 2 dunne plakken zachte geitenkaas ( bettine blanc )
  • paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op de grilstand.

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne lange reepjes. Verhit het frituurvet en frituur de preireepjes ca. 15 seconden en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi de biefstukken met zout en peper.

Verhit boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 1 minuut. Houd ze warm in aluminiumfolie.

Bak het katenspek knapperig in de koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg op iedere biefstuk een plakje geitenkaas en grilleer ca. 3 minuten tot de geitenkaas gesmolten is. Bestrooi de geitenkaas met paprikapoeder en verdeel de katenspek en preireepjes erover.

Lekker met Vlaamse frieten en sla.