Sorbetijs van zoete witte wijn met bloedsinaasappel

4 personen

Spoom

 

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • ½ fles zoete witte wijn
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 4 muntblaadjes

 

Bereidingswijze:

 

Citroen uitpersen. In pan 1 dl water met de basterdsuiker aan de kook brengen. Al roerende suiker oplossen. Laten afkoelen. Witte wijn en ½ dl citroensap erdoor roeren. Overdoen in plat diepvriesdoosje. In diepvriezer witte-wijnmengsel in minstens 8 uur laten bevriezen.

Sinaasappels dik schillen, zodat vruchtvlees zichtbaar is. Boven kom met scherp mesje partjes sinaasappel tussen de vliezen lossnijden. Partjes in het uitgelopen sap leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Vier glazen ca. 15 minuten in diepvriezer zetten. Met een lepel het witte-wijnijs uit het diepvriesdoosje schrapen. In koude glazen scheppen. Garneren met sinaasappel en muntblaadjes.