Wildbouillon

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 1 ui
  • 2 vleestomaten
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 200 gr wildpoulet
  • 1 laurierblaadje
  • 6 jeneverbessen
  • 2 theelepel majoraan
  • 3 takjes peterselie
  • 1 dl rode wijn
  • 3 kruidenbouillonblok
  • 2 vleesbouillonblok
  • 1½ liter water

 

Bereidingswijze :

 

Ui snipperen, tomaat in stukjes snijden, wortel in plakjes en prei in ringen snijden.

Spek 3 minuten uitbakken. Ui, tomaat, wortel, prei en uitgeperste knoflook erdoor scheppen en 3 minuten meebakken.

Toevoegen wildpoulet, laurierblaadje, jeneverbessen, majoraan, 2 takjes peterselie, bouillonblokken, water en wijn.

Op zacht vuur bouillon 1½ uur laten trekken.

Intussen 1 takje peterselie fijn snijden.

Bouillon boven een andere pan zeefen. Wildpoulet eventueel fijn snijden en terug in de bouillon doen. Op smaak brengen met peper en zout.

Opdienen met wat fijn gesneden peterselie, kruidenboter en stokbrood.