Waterkerssoep

4 personen

Soep

Spaans

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 lente ui
  • 200 gram waterkers ( 75 gram veldsla )
  • 25 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
  • 1 eidooier
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel zachte boter

 

Bereidingswijze:

 

Ui, lente ui, teentje knoflook en waterkers grofhakken.

Boter in pan verhitten. Smoor de ui en lente ui met een deksel op de pan 5-10 minuten.

Waterkers na 5 minuten toevoegen.

Bloem erdoor mengen en 3 minuten al roerend verhitten.

Bouillon langzaam toevoegen en erdoor roeren, de soep op middelmatig vuur 10 minuten al roerend verhitten en laten binden. Nog 1 minuut laten doorkoken.

De soep pureren en door een zeef halen.

Roer eidooier en slagroom door elkaar en breng druppelsgewijs 1 dl soep door het mengsel. Voeg dan het mengsel toe aan de soep.

Soep niet meer laten koken.

Doe boter door de soep vlak voor het uitserveren.