Waterkerssoep
4 personen
Soep
Spaans
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 lente ui
- 200 gram waterkers ( 75 gram veldsla )
- 25 gram boter
- 40 gram bloem
- 1 teentje knoflook
- 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
- 1 eidooier
- 2 dl slagroom
- 1 eetlepel zachte boter
Bereidingswijze:
Ui, lente ui, teentje knoflook en waterkers grofhakken.
Boter in pan verhitten. Smoor de ui en lente ui met een deksel op de pan 5-10 minuten.
Waterkers na 5 minuten toevoegen.
Bloem erdoor mengen en 3 minuten al roerend verhitten.
Bouillon langzaam toevoegen en erdoor roeren, de soep op middelmatig vuur 10 minuten al roerend verhitten en laten binden. Nog 1 minuut laten doorkoken.
De soep pureren en door een zeef halen.
Roer eidooier en slagroom door elkaar en breng druppelsgewijs 1 dl soep door het mengsel. Voeg dan het mengsel toe aan de soep.
Soep niet meer laten koken.
Doe boter door de soep vlak voor het uitserveren.