Uiensoep met asperges en gerookte zalm

4 personen

Soep

 

Ingrediënten :

  • 2 uien
  • 50 gram koude roomboter
  • 1 pot runderbouillonmet vlees ( 340 ml)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 blik asperge
  • 75 gram gerookte zalm
  • 8 sprietjes bieslook
  • 4 sneetjes wit casino
  • liter slagroom
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Uien pellen en grof snijden. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Met deksel op de pan de gesneden uien ca. 5 minuten zachtjes stoven. Toevoegen: bouillon zonder vlees, 9 dl water en witte wijn. Ca. 30 minuten zachtjes laten koken.

In zeef asperges laten uitlekken. Aspergekopjes eraf snijden en apart houden. Asperges in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aspergestukjes ( zonder kopjes ) aan uiensoep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.

Soep pureren in keukenmachine. Boven pan de soep zeven. Soep laten afkoelen en tot gebruik  in koelkast zetten.

Brood roosteren en laten afkoelen. Korsten verwijderen en sneetjes brood schuin doormidden snijden. In plastic zakje doen en tot gebruik bewaren. Zalm in reepjes van een ½ cm snijden. Bieslook in stukjes van 5 cm knippen.

Soep uit koelkast nemen en aan de kook brengen. Met kaasschaaf van de zijkant van het stuk koude boter 8 krullen schaven. Op elk driehoekje geroosterd brood een boterkrul leggen. Aspergekopjes aan uiensoep toevoegen en in ca. 5 minuten gaar koken. Slagroom door soep roeren, niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Zalm en bieslook over 4 diepe borden verdelen. Soep erop scheppen. Geroosterd brood apart erbij serveren.