Tomatensoep met balletjes
4 personen
Soep
Ingrediënten :
- 250 gram gehakt
- zout
- peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel boter
- ½ eetlepel suiker
- 3 vleesbouillonblokjes in 350 ml water
- 1 liter tomatensap
- 50 gram vermicelli
- 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 dun preitje / bosui ( 125 gram fijne soepgroente)
Bereidingswijze :
In een kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.
Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen. In (soep)pan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
Toevoegen: suiker bouillon, tomatensap, vermicelli, gehaktballetjes, blik gepelde tomaten, en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en ca. 10 minuutjes zachtjes koken.
Prei / bosui schoonmaken, wassen en in heel dunne ringen snijden. Prei toevoegen aan soep en ca. 5 minuten zachtjes meekoken. ( i.p.v. prei/bosui soepgroente toevoegen)
Serveren met stokbrood met kruidenboter en geraspte kaas.