Surinaamse pindasoep

4 personen

Soep

Surinaams

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 gram pindakaas
  • 1½ theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • eventueel met wat reepjes paksoi
  • garneer met seroendeng

 

Bereidingswijze:

 

Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes. Eventueel, hoeft er niet in, snijd en weas het groen van de paksoi en laat het uitlekken.

Verhit de boter in een panen fruit de ui ca. 3 minuten op een matig vuur goudbruin.

Voeg 750 ml heet water met de kokosmelk toe aan het uienmengsel, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng het geheel aan de kook.

Laat de kipfilet in de soep gaar worden.

Roer in een kom de pindakaas los met 4 eetlepels hete soep. Roer dit mengsel door de soep en laat dit nog ca. 5 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met sambal, ketjap en de tomatenketchup.

Voeg eventueel de paksoi toe en kook de soep nog 1 minuut zachtjes.

Verdeel de pindasoep over 4 kommen en garneer met seroendeng.

Geef er stokbrood of kroepoek bij.