Sjalotten consumee met kerrieroom
4 personen
Soep
Ingrediënten :
- 500 gram sjalotjes
- 3 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel creme fraiche
- kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels sherry
- 3 vleesbouillonblokjes
- 1 l. water
- zout
- peper
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze :
Sjalotjes pellen. 1 Sjalotje snipperen en apart houden. Rest van sjalotjes in ringen snijden.
In een kom slagroom half stijf kloppen. Creme fraiche erdoor kloppen.
In een soeppan olie verhitten. Sjalotringen ca. 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Bouillonblokjes met het water erbij schenken en aan de kook brengen.
Bouillon afgedekt ca. 2 uur laten trekken.
Gesnipperde sjalotjes in een andere pan doen. Zeef op de pan zetten. Bouillon door zeef op sjalotjes schenken.
Bouillon op smaak brengen met zout en peper. ( gekookte sjalotringen worden niet meer gebruikt )
In warme soepkommen of nog leuker is warme irish-koffieglazen, bouillon scheppen. Roommengsel op soep scheppen en bestuiven met paprikapoeder.
Lekker met stokbrood en kruidenboter of zelfgemaakte kaasstengels.